Project omschrijving

BASISCURSUS PHOTOSHOP 

Heb je Adobe Camera Raw al aardig onder de knie of bewerk je je foto’s via Lightroom en wil je wat dieper duiken in het bewerken van foto’s? Dan is Photoshop een schitterend programma om je creatieve talent te visualiseren. Het geeft je eindeloze mogelijkheden om je beelden te verbeteren/nuanceren maar ook om te manipuleren.

Natuurlijk kun je gewoon de software installeren en via vallen en opstaan langzaamaan je vaardigheden verbeteren. Er staan duizenden tutorials voor je klaar op het wereldwijde web en als je Engels kent, is de visvijver nog groter. Daar ligt echter ook het probleem. Waar begin je nu? En hoe zorg je er nu voor dat je niets vergeet of dat je jezelf een onlogische manier van werken aanleert die tijdrovend is? En hoe leer je meteen aan om niet-destructief te werken? Als je antwoord op deze vragen wilt, dan is het raadzaam om de basiscursus Photoshop te volgen bij Personal Images.

Wat gaan we in de cursus doen?
We beginnen met het eigen maken van het werkgebied. Dus hoe zit het programma in elkaar en hoe kan ik het zo indelen dat ik de belangrijkste elementen binnen bereik heb?
Daarna gaan we de diepte in om het hele lagenpaneel (het belangrijkste element van Photoshop) te verkennen en eigen te maken.
Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van selecties. Dit is een vaardigheid die je goed onder de knie moet hebben omdat je hier de meeste tijd mee bezig zult zijn tijdens je bewerkingen. Goede selecties kunnen maken is essentieel om je werk naar een hoger niveau te tillen.

De cursus behandeld echt de basis van Photoshop. Ik ga in deze cursus dus geen foto’s bewerken of samenvoegen maar leer je de vaardigheden en breng je de kennis bij die je nodig hebt om later uitgebreide bewerkingen te kunnen doen. Wel komen een aantal bewerkingen als voorbeeld naar boven en je zult met de opgedane kennis al snel de bewerkingen toe kunnen passen. De cursus zal ook niet het hele programma doorlopen omdat je dan te veel toeters en bellen ziet die je toch nooit of bijna nooit zult gaan gebruiken.

Wat je wel leert is hoe je met je werk om kunt gaan op een niet destructieve manier. En dát is kennis die je vaak niet eigen maakt als je tutorials op youtube kijkt of zelf aan de slag gaat.

Waarom cursus volgen bij Personal Images?

Heb je liever persoonlijke uitleg dan dat je rondstruint op het wereldwijde web om aan een stukje informatie te komen? Vind je persoonlijke aandacht en een stukje maatwerk belangrijk? En dat alles liefst tegen schappelijke prijzen?

Volg dan een cursus bij Personal Images!

Waarom?

  • Kleine groepen van minimaal 3 tot maximaal 5 personen
  • Eigen handleiding
  • Gezellige sfeer
  • Duidelijke instructeur
  • Jarenlange ervaring

Deze cursus kost € 255,- en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur.

Aanmelden kan via de mail onder vermelding van de cursusnaam.

Bij de cursus krijg je een door mij geschreven, mooie en praktische handleiding zodat je alles op je gemak nog eens na kunt lezen. De verschillende onderdelen die aan bod komen tijdens de les staan hierin nog eens stapsgewijs vermeld zodat je makkelijke spiekbriefjes hebt op het moment dat je er thuis nogmaals mee aan de gang gaat.

Stilleven voorStilleven voor

GEVORDERDE CURSUS PHOTOSHOP

De gevorderde cursus Photoshop heeft een iets andere opzet dan mijn andere cursussen. Hierbij werk ik niet volgens een rode draad en een vast aantal lessen maar werk ik met losse onderwerpen die we gaan behandelen. Elke bijeenkomst heeft zijn eigen thema. Op deze manier maak ik het de cursisten mogelijk om alleen die dingen in Photoshop aan te pakken waar de interesses liggen. Ik maak van tevoren bekend welke onderwerpen we op welke dagen gaan behandelen en mocht er iets interessants bij zitten, dan schrijf je je hiervoor in. De lessen gaan door op het moment dat er tenminste drie geïnteresseerden zijn. Voor deze lessen werk ik niet met een handleiding maar met een losbladig systeem zodat je altijd een spiekbriefje erbij kunt pakken op het moment dat je thuis nogmaals hiermee aan de slag gaat. De bijeenkomsten zijn praktisch van opzet dus je gaat het geleerde meteen uitvoeren. De cursisten kunnen ook zelf met onderwerpen komen waar ze eens les in willen hebben.

Voorbeelden van onderwerpen:

  • Fine art bewerkingen
  • Samenvoegen van foto’s ofwel het maken van compilaties
  • Verschillende manieren van verscherpen
  • Distortion
  • enz..

Bij deze cursus ga ik ervan uit dat het lagenpaneel geen geheimen meer voor je heeft, dat je weet hoe je niet destructief moet werken en dat je goede selecties kunt maken.

Om dit een invulling te geven werk ik met strippenkaarten. Zo kun je zelf bepalen of je veel of weinig komt en kun je ook eerst eens beginnen met een enkele les om te kijken of het iets voor je is. De lessen duren 2,5 tot 3 uur.

De volgende strippenkaarten kun je kopen:

1 strip:              € 50,-

5 strippen:       € 237,50 (€ 47,50 per keer)

10 strippen      € 450,-    (€ 45,- euro per les)

Ook hier werk ik met kleine groepen tot maximaal 5 personen omdat ik persoonlijke aandacht erg belangrijk vind.

Mail me als je hier interesse in hebt en geef daarbij aan om welke cursus het gaat.

CONTACT
Jongen voor bewerkingJongen voor bewerking
Phalaenopsis voorPhalaenopsis voor
Lampignonplant voor bewerkingLampignonplant voor bewerking
Stilleven voorStilleven voor
Stilleven voor bewerkingStilleven voor bewerking