Project omschrijving

BASISCURSUS BEELDBEWERKING & Lightroom

Je bent begonnen met fotograferen en dan? Je hoort en ziet om je heen hoe andere fotografen hun beeldmateriaal bewerken om ze nog meer tot de verbeelding te laten spreken. In deze cursus gaan we aan de slag met de basis van het bewerken van je foto’s.

We bekijken eerst eens hoe je nu het beste een logische manier van werken aan leert. Waar zet je je bestanden, hoe bescherm je je gegevens en wat heb je aan hardware nodig om goed te kunnen werken.

Vervolgens bekijken we waar een goede foto aan moet voldoen want als het uitgangspunt niet goed is, heeft dat zo zijn uitwerkingen op het eindresultaat. Zo gaan we eerst eens kijken naar de basis eisen voor een goede foto want niet alles is in de nabewerking te verhelpen en/of bij te sturen.

Vervolgens maken we kennis met Lightroom. Hoe zit het programma in elkaar en hoe zetten we onze foto’s in de catalogus? We gaan daarna vooral de ontwikkel module onder de loep nemen. Hierbij gaan we uit van de basisbewerkingen die je voor iedere foto eigenlijk zou moeten controleren en/of uitvoeren. Door deze leidraad ontwikkel je een logische volgorde van werken wat zorgt voor een vlotte workflow en uiteindelijk ook een eigen stijl.

Aan het einde van deze cursus weet je hoe je een basisbewerking aan je foto’s doet en weet je ook hoe je je eigen workflow het beste kunt inrichten. Je weet dan ook de belangrijkste verschillen tussen de programma’s Photoshop en Lightroom zodat je weloverwogen keuzes kunt maken wanneer je voor welk programma kiest en op welk moment in je workflow.

Waarom cursus volgen bij Personal Images?

Heb je liever persoonlijke uitleg dan dat je rondstruint op het wereldwijde web om aan een stukje informatie te komen? Vind je persoonlijke aandacht en een stukje maatwerk belangrijk? En dat alles liefst tegen schappelijke prijzen?

Volg dan een cursus bij Personal Images!

Waarom?

  • Kleine groepen van minimaal 3 tot maximaal 5 personen
  • Eigen handleiding
  • Gezellige sfeer
  • Duidelijke instructeur
  • Jarenlange ervaring

Deze cursus kost € 215,-

Aanmelden kan via de mail onder vermelding van de cursusnaam.

Rotterdam voor bewerkingRotterdam voor bewerking
Eiffeltoren voor bewerkingEiffeltoren voor bewerking
Rotterdam voor bewerkingRotterdam voor bewerking

BASISCURSUS BEELDBEWERKING & Lightroom

Monique Jansen – Fotograaf

CONTACT